2023-04-09

Sınav yapılmasına ilişkin kurallar



 

 

Sınavın Yapılmasına İlişkin Kurallar

1. NKUZEM sistemi üzerinden gerçekleştirilen sınavlarda Yükseköğretim Kurumları  Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır. Ayrıca sorular cevaplandırılırken  üniversitenin kabul ettiği etik kurallar ihlal edilmemelidir. Bu husustaki sorumluluk her  öğrencinin kendisine aittir. 

2. Test ya da ödev ya da klasik şeklindeki sınavlar NKUZEM internet sayfasında belirtilen kurallar  çerçevesinde yapılacaktır. 

Klasik şekilde yapılacak sınavlar için; 

3. Sınav soruları üniversitenin kullandığı NKUZEM sistemi üzerinden sınav aktivitesi aracılığı ile  görülecek, öğrenciler cevapları aşağıdaki kurallar çerçevesinde cevaplayıp, sistem üzerinden  sınav günü açılacak olan ödev aktivitesi aracılığı ile cevapları UZEM sistemine yükleyecektir. 

4. Öğrenciler sınav cevaplarının tümünü tek bir dosya halinde pdf formatında (ödev  aktivitesinden) belirtilen süreler içinde sisteme yüklemelidirler. 

5. Öğrencilerin sınav sistemine giriş sayısı ve ödev yükleme sayısı sadece 1 (Bir) olacağından  cevapları içeren dosyanın sisteme yüklendiğinden emin olunmalıdır. 

6. Herhangi bir teknik problem yaşanması durumunda sınav süresi içerisinde öğrenciler ders  sorumlusu ile ders sorumlusunun üniversite email adresi (xxx@nku.edu.tr)  üzerinden irtibata geçmelidir. 

7. Sisteme yükleyeceğiniz her sayfa kendi el yazınızla okunaklı bir şekilde yazılmalıdır.  (Gerekirse grafik çizimleri ile şekillerde başka kalemler kullanılabilir ancak sisteme yüklenecek  sayfada cevapların görünür olmasına dikkat edilmelidir.) 

8. Çözümleri yazdığınız her bir sayfanın sol üst köşesine mavi tükenmez kalemle sırasıyla, Adı Soyadı : 

Numara : 

İmza : 

 bilgileri yer almalıdır. 

9. Her bir sayfaya sayfa numarası yazılmalıdır ve her bir soru farklı sayfaya çözülmelidir. 10. Sorular cevaplanırken önce soru yazılıp, çözüm hemen sorunun altına yapılmalıdır. (Aşa. gibi)  Soru 1:……………………………………………………? 

 Çözüm:………………………………………………………… 

11. Şıklı sorularda mümkünse şıklar aynı sayfada yer almalıdır. 

12. Sorular cevaplanırken işlem basamakları açık bir şekilde yazılmalıdır. Ara işlem yapılmadan  yalnız sonucu yazılan sorular için değerlendirilme yapılmayacaktır